Chokladbiskvier recept
ca. 15st
Du behöver
Till botten:
300 g mandelmassa
1 äggvita
Till Fyllningen:
100 g smör eller delikatessmargarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao
Till Glasyren:
100-125 g mörk blockchoklad
Gör såhär
Sätt på ugnen (175-200°)
Bottnarna: Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
Fyllningen: Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på kakorna. Jag brukar använda en sked. Låt dem stå i kylskåpet minst 1 timme.
Glasyren: Smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
Chokladbiskvier går bra att frysa.
URL: http://www.metrobloggen.se/rogmi
Såg väldigt smarriga ut :D