Varm chokladmousse med färska jordgubbar
EFTERRÄTT
Varm Chokladmousse med färska jordgubbar och limefärskost.
Chokladmousse
200 g smör
200 gr mörk choklad
5 äggvitor
5 äggulor
300 g strösocker ( ca 3,3 dl)
Smält smöret och chokladen tillsammans med sockret i vattenbad. Vispa äggvitorna fluffigt (du ska kunna vända på bunken). Vänd ner äggulorna i chokladblandningen, vänd försiktigt ned äggvitan. Häll smeten i smorda formar (ugnssäkert gods eller kakformar i aluminium). Det blir fler mindre formar, så man får ta flera istället.
Grädda i ca 6 minuter i 200 grader när gästerna kommer. De är klara när de har ”svällt” i ugnen och blivit till mousse konsistens ( innan är det bara en smet). Ska serveras varma. Toppa med limefärskost och skivade jordgubbar.
Limefärskost cremé.
I burk philadelphia ost (färskost)
3 msk florsocker
Saft och skal av två lime.
Blanda allt tillsammans och smaka av med ev. mer florsocker.
Skivade Jordgubbar
Recept från abbyggeby.se
URL: http://zebramyran.blogg.se/
Det där ser underbart gott ut! =)