Varm chokladmousse med färska jordgubbar


EFTERRÄTT

Varm Chokladmousse med färska jordgubbar och limefärskost.

Chokladmousse

200 g smör

200 gr mörk choklad

5 äggvitor

5 äggulor

300 g strösocker ( ca 3,3 dl)

 

Smält smöret och chokladen tillsammans med sockret i vattenbad. Vispa äggvitorna fluffigt (du ska kunna vända på bunken). Vänd ner äggulorna i chokladblandningen, vänd försiktigt ned äggvitan. Häll smeten i smorda formar (ugnssäkert gods eller kakformar i aluminium). Det blir fler mindre formar, så man får ta flera istället.

Grädda i ca 6 minuter i 200 grader när gästerna kommer. De är klara när de har ”svällt” i ugnen och blivit till mousse konsistens ( innan är det bara en smet). Ska serveras varma.  Toppa med limefärskost och skivade jordgubbar.


Limefärskost cremé.

I burk philadelphia ost (färskost)

3 msk florsocker

Saft och skal av två lime.

Blanda allt tillsammans och smaka av med ev. mer florsocker.

Skivade Jordgubbar

Recept från abbyggeby.se

Myran
2010-07-13 @ 14:00:02
URL: http://zebramyran.blogg.se/

Det där ser underbart gott ut! =)

Linnea
2011-05-01 @ 13:12:50
URL: http://lovelylinnea.blogg.se/

Halloj!

Jag lagade den där efterrättn i fredags och la ut den på min egen blogg! Men jag länkade till din blogg (man ska ju inte ta åt sej äran för andras goda recept) Hoppas det var ok. Om inte så hör av dej!

Mvh Linnea




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

.

RSS 2.0