Fiffi rutor
Du behöver:
- 2 st ägg
- 2 kkp socker (1kkp = ca 1,5dl)
- 1 kkp mjölk
- 3 kkp vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 msk kakao
- 150 g (1½dl) smält smör
Glasyr:
- 200 g florsoker
- 4 msk smält margarin
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk starkt, kallt kaffe
- 2 msk kakao
Garnering:
- Riven kokos
Vispa ägg och socker lätt och pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i smeten. Blanda till sist i smält margarin.
Bred ut smeten på välsmord folie, ca 20x30, lagd i en långpanna. Grädda i 225° 10-15 min.
Blanda ingredienserna till glasyren och bred den över den kalla kakan. Strö på rikligt med kokos och skär kakan i rutor.